Du behöver

  • 500 g färskpotatisar små
  • delikatesspotatis eller
  • 1 msk olivolja
  • 10 st minimorot (100 g) eller 1 dl skivade morötter
  • 25 g pecorino- eller parmesanost

Gör så här

1
1. Koka potatisarna med skalen i lättsaltat vatten tills de är knappt färdiga, 12-15 minuter. Sila av vattnet och låt potatisarna ånga torra på ytan.

2
2. Skeda olja över potatisarna i kastrullen, lägg i morötterna och bryn på stark värme tills potatisskalen får viss stekyta och morötterna mjuknat något, cirka 5 minuter.

3
3. Lägg upp potatisarna tillsammans med sköljd rucolasallad och hyvla över ost. Tunna skivor skavas bra med rotsaksskalare ifall osthyveln tuggar för tjockt.

Portioner
2 portioner

Du behöver

    ingredients does not have any rows

Gör så här

instructions does not have any rows