Du behöver

  • 1 grönsaksbuljongtärning
  • 2 dl vatten
  • 2 msk olja
  • 2 ägg
  • 1 dl mjölk
  • 1/2 dl vetekli
  • 1/2 dl kornmjöl
  • 1 dl russin
  • 1 krm jalapeno chili
  • 2 dl vetemjöl

Gör så här

1
Smält tärningen i 1 dl av vattnet.

2
Tillsätt den andra decilitern och oljan så svalnar buljongen snabbt. Vispa ihop en smet av alla ingredienser. Grädda våfflor.

3
Förslag på tillbehör:

4
Gör en grönsaksragu. Tärna 2 paprikor, 1 gul lök, ca 100 g aubergine, 2 tomater och 1-2 vitlöksklyftor. Fräs i olja. Smaksätt med 1-2 tsk oregano, 1/2 tsk salt och svartpeppar. Servera våfflorna tillsammans med lika delar soja och hoisin sauce.


Kommentar:
För fler våffelrecept, klicka på länkarna.