Du behöver
- 1 grönsaksbuljongtärning
- 2 dl vatten
- 2 msk olja
- 2 ägg
- 1 dl mjölk
- 1/2 dl vetekli
- 1/2 dl kornmjöl
- 1 dl russin
- 1 krm jalapeno chili
- 2 dl vetemjöl
Gör så här
1
Smält tärningen i 1 dl av vattnet.
2
Tillsätt den andra decilitern och oljan så svalnar buljongen snabbt. Vispa ihop en smet av alla ingredienser. Grädda våfflor.
3
Förslag på tillbehör:
4
Gör en grönsaksragu. Tärna 2 paprikor, 1 gul lök, ca 100 g aubergine, 2 tomater och 1-2 vitlöksklyftor. Fräs i olja. Smaksätt med 1-2 tsk oregano, 1/2 tsk salt och svartpeppar. Servera våfflorna tillsammans med lika delar soja och hoisin sauce.
För fler våffelrecept, klicka på länkarna.