Du behöver

  • 1 l fiskbuljong (tärning)
  • 7 st potatis i skivor
  • 2 st purjolök kraftiga i bitar
  • 2 dl crème fraîche (lätt eller vanlig)
  • 5 msk ketchup
  • 2 msk tomatpuré
  • 250 g torsk benfri och färsk
  • 250 g lax
  • 125 g pilgrimsmussla skalade räkor eller kräftstjärtar
  • dill en knippa finklippt
  • salt
  • vitpeppar
  • paprikapulver

Gör så här

1
Koka upp buljongen och lägg i potatis och purjo. Låt koka ihop i 15-20 minuter. Rör ner crème fraiche, ketchup och tomatpuré. Lägg i torsk och lax i bitar och sjud vidare några minuter. Lägg sist i skaldjuren.

2
Låt gärna soppan stå över natten, då mognar smaken, tipsar Yvonne.

3
Servera soppan med nybakat bröd och ett gott vitt vin med “mineralkänsla”.


Kommentar:
Yvonne Ryding tipsar om en av sina favoriträtter.