Du behöver
- 1 l fiskbuljong (tärning)
- 7 st potatis i skivor
- 2 st purjolök kraftiga i bitar
- 2 dl crème fraîche (lätt eller vanlig)
- 5 msk ketchup
- 2 msk tomatpuré
- 250 g torsk benfri och färsk
- 250 g lax
- 125 g pilgrimsmussla skalade räkor eller kräftstjärtar
- dill en knippa finklippt
- salt
- vitpeppar
- paprikapulver
Gör så här
1
Koka upp buljongen och lägg i potatis och purjo. Låt koka ihop i 15-20 minuter. Rör ner crème fraiche, ketchup och tomatpuré. Lägg i torsk och lax i bitar och sjud vidare några minuter. Lägg sist i skaldjuren.
2
Låt gärna soppan stå över natten, då mognar smaken, tipsar Yvonne.
3
Servera soppan med nybakat bröd och ett gott vitt vin med “mineralkänsla”.
Yvonne Ryding tipsar om en av sina favoriträtter.