Du behöver

  • 0.5 st surkål (à 820 g)
  • 2 st potatis
  • 1 krm salt
  • 1 tsk kummin
  • 1 st äpple
  • persilja
  • 2 st laxskivor/bitar

Gör så här

1
1. Skölj surkålen under kallvattenkranen i ett durkslag. Lägg över den i en mikrotålig bunke. Skala och skiva potatisarna och blanda in dem i surkålen tillsammans med salt och kummin. Mikra under lock på full effekt 7 minuter. Rör om efter halva tiden.

2
2. Stek under tiden laxskivorna i stekpanna. Salta och peppra.

3
3. Låt surkålen stå 3 minuter för värmeutjämning. Blanda in halva äppelskivor, som blir ljumma på eftervärmen, samt persiljeblad. Om sås önskas passar det bra med en klick matlagnings- eller grekisk yoghurt. (Uteslut yoghurten vid allergiproblem med mjölk.)