Du behöver
- 1 st kanelstång
- 2 st lagerblad
- 3 msk spiskummin
- 1.5 msk korianderfrö
- 1.5 msk kardemummafrö
- 1.5 msk svartpepparkorn
- 1 msk kryddnejlikor hela
- 15 g muskotblomma (3 påsar)
Gör så här
1
Bryt kanelstängerna i bitar och smula sönder lagerbladen.
2
Värm en stekpanna på medelvärme och rosta samtliga kryddor, förutom muskotblomman, tills de blivit bruna. De får inte brännas. Låt svalna.
3
Stöt eller mal kryddorna, även muskotblomman.
4
Hållbar tre till fyra månader.
Detta är en het kryddblandning från norra Indien, som förekommer i en mängd varianter. Den kan innehålla upp till fyrtio olika kryddor. Kryddan ger god smak åt lökbaserade såser, men även till kött- och grönsaksrätter.