Du behöver

  • 5 dl frysta potatistärningar, ca 300 g
  • 150 g inlagda rödbetsklyftor
  • 1 1/2 dl tunt skivad purjolök
  • 1/2 tsk salt
  • 1 dl lätt crème fraîche
  • Biff:
  • 2 skivor lövbiff, marmorerade
  • 1/2 msk smör + 1/2 msk olja
  • salt
  • nymalen svartpeppar
  • 2 msk finriven pepparrot

Gör så här

1
1. Lägg potatistärningarna i kokande lättsaltat vatten. Koka under lock 3 minuter.

2
2. Lägg purjon i potatiskastrullen och koka ytterligare 2 minuter. Sila av.

3
3. Blanda ner rödbetsklyftor och crème fraîche bland potatisen. Salta.

4
4. Torka av lövbiffarna. Lägg dem i het stekpanna med smör och olja som brynts till ljus nötfärg. Vänd nästan på en gång. Stektid max 1/2 minut per sida. Annars blir biffen seg. Strö på salt och peppar under tiden.

5
5. Lägg upp biffarna ovanpå salladen på tallrikar och garnera med pepparrot.