Du behöver
- 5 dl frysta potatistärningar, ca 300 g
- 150 g inlagda rödbetsklyftor
- 1 1/2 dl tunt skivad purjolök
- 1/2 tsk salt
- 1 dl lätt crème fraîche
- Biff:
- 2 skivor lövbiff, marmorerade
- 1/2 msk smör + 1/2 msk olja
- salt
- nymalen svartpeppar
- 2 msk finriven pepparrot
Gör så här
1
1. Lägg potatistärningarna i kokande lättsaltat vatten. Koka under lock 3 minuter.
2
2. Lägg purjon i potatiskastrullen och koka ytterligare 2 minuter. Sila av.
3
3. Blanda ner rödbetsklyftor och crème fraîche bland potatisen. Salta.
4
4. Torka av lövbiffarna. Lägg dem i het stekpanna med smör och olja som brynts till ljus nötfärg. Vänd nästan på en gång. Stektid max 1/2 minut per sida. Annars blir biffen seg. Strö på salt och peppar under tiden.
5
5. Lägg upp biffarna ovanpå salladen på tallrikar och garnera med pepparrot.