Du behöver

  • strömming ca 600 g rensad
  • 1 tsk salt

Panering:

1 tsk salt
1 dl ströbröd och vetemjöl

Fyllning:

hackad persilja dill eller gräslök
kaviar eller ansjovis

Till stekning:

3.5 msk smör eller
margarin

Gör så här

1
1. Skölj de rensade strömmingarna. Lägg dem med skinnsidan ner på skärbräda eller ett smörpapper och strö över salt.

2
2. Fördela hackat kryddgrönt, kaviar eller ansjovis på hälften av fiskarna. Lägg sedan ihop strömmingarna två och två till flundror. Vänd flundrorna i saltat ströbröd, blandat med lite vetemjöl.

3
3. Stek flundrorna 3-4 minuter på varje sida i stekpanna med matfett på medelvärme – så att inte paneringen blir bränd.

4
4. Eller stek flundrorna i ugn: Värm den till 250 grader. Sätt in en liten långpanna med matfett i och låt fettet blir ljusbrunt. Lägg de panerade fiskarna i ett lager i långpannan. Stek i mitten av ugnen cirka 20 minuter.


Kommentar:
Att äta till:
Nykokt potatis