Du behöver
- 300-400 g blockfryst fiskfilé, sej eller torsk
- 3 msk vetemjöl
- 1 tsk salt
- 1 tsk finhackad spansk peppar eller 1 krm kajennpeppar
- 1 msk smör + 1 msk olja
- 2 msk yoghurt med citron och dill
- 2 morötter
- 1 äpple
- stänk av citron
Gör så här
1
1. Halvtina fiskfilén. Skär den i skivor på snedden.
2
2. Blanda mjöl, salt och chili i en plastpåse. Lägg i fiskbitarna och vänd påsen tills fiskbitarna är mjölade.
3
3. Stek fisken i panna med smör och olja på medelvärme 3-5 minuter på varje sida. Klicka på kryddad yoghurt vid servering.
4
4. Riv morötter och urkärnat äpple. Blanda och stänk citron på. Servera kokt potatis till.