Du behöver

  • 800 g palsternacka
  • olja
  • 300 g västerbottensost riven
  • 500 g laxfilé
  • 1 msk olja

Romsås:

1 st schalottenlök liten
1 msk smör
1 dl vin torrt vitt
3 dl vatten
2 msk fiskfond (finns på flaska)
2.5 dl vispgrädde
vitpeppar cayennepeppar
100 g forellrom

Gör så här

1
Sätt ugnen på 250 grader och övervärme. Skala och skär palsternackan i klyftor på längden. Koka den mjuk i lättsaltat vatten. Låt den rinna av och lägg den i en smord ugnsfast form. Fördela osten över. Gratinera dem i 5 minuter tills osten smält och fått fin färg.

2

3
Skär laxen i portionsbitar. Stek den i lite olja några minuter på varje sida tills den är genomstekt.

4

5
Skala och finhacka löken till såsen. Fräs den i smör på svag värme tills den mjuknat. Tillsätt vin, vatten och fiskfond. Sjud tills hälften av vätskan återstår. Tillsätt grädden och koka upp. Smaka eventuellt av med lite mer fiskfond. Krydda. Ta såsen från värmen och rör ner forellromen.


Kommentar:
Fler goda recept med rotfrukter hittar du om du klickar på länkarna.

Portioner
4 portioner

Du behöver

    ingredients does not have any rows

Gör så här

instructions does not have any rows