Du behöver
- 2 dl vatten
- 2 små morötter
- 3 plommon, helst den söta sorten Victoria
- 1 purjolök
- 1 röd paprika
- 1 gul paprika
- 3 dl vatten
- 1 msk olja
- 3 dl couscous
- finhackad persilja
- Sås:
- 2 dl matlagningsyoghurt
- 1/2-1 dl sweet chilisås, beroende på hur stark man vill ha den
- 1 pressad vitlöksklyfta
- salt
Gör så här
1
Koka upp vattnet i en kastrull.
2
3
Skala under tiden morötterna och tärna dem i små bitar. Skala plommonen om skalet är tjockt, kärna ur dem och skär dem i tärningar. Strimla purjolöken.
4
Skölj, kärna ur och skär paprikorna i bitar.
5
6
Lägg grönsakerna i kastrullen och låt dem sjuda under lock ca 3 minuter, tills paprikorna har mjuknat med morötterna fortfarande har kvar ett visst tuggmotstånd.
7
8
Häll av vattnet och lägg över grönsakerna i en skål. Koka därefter upp vatten och olja i kastrullen. Tillsätt couscousen, rör om och låt stå under lock ca 5 minuter. Blanda couscousen med grönsakerna. Strö över finhackad persilja. Blanda samman såsen.
9
10
Bjud gärna ugnsstekt kyckling till, eller varför inte göra det till en vegetarisk rätt och äta gott bröd till.
Du behöver
-
ingredients does not have any rows
Det här är ett läsarrecept som inte är provlagat av Icakurirens matredaktion.
Det är blev månadens läsarrecept september 2001.