Du behöver
- 2 dl vatten
- 2 små morötter
- 3 plommon, helst den söta sorten Victoria
- 1 purjolök
- 1 röd paprika
- 1 gul paprika
- 3 dl vatten
- 1 msk olja
- 3 dl couscous
- finhackad persilja
- Sås:
- 2 dl matlagningsyoghurt
- 1/2-1 dl sweet chilisås, beroende på hur stark man vill ha den
- 1 pressad vitlöksklyfta
- salt
Gör så här
1
Koka upp vattnet i en kastrull.
2
3
Skala under tiden morötterna och tärna dem i små bitar. Skala plommonen om skalet är tjockt, kärna ur dem och skär dem i tärningar. Strimla purjolöken.
4
Skölj, kärna ur och skär paprikorna i bitar.
5
6
Lägg grönsakerna i kastrullen och låt dem sjuda under lock ca 3 minuter, tills paprikorna har mjuknat med morötterna fortfarande har kvar ett visst tuggmotstånd.
7
8
Häll av vattnet och lägg över grönsakerna i en skål. Koka därefter upp vatten och olja i kastrullen. Tillsätt couscousen, rör om och låt stå under lock ca 5 minuter. Blanda couscousen med grönsakerna. Strö över finhackad persilja. Blanda samman såsen.
9
10
Bjud gärna ugnsstekt kyckling till, eller varför inte göra det till en vegetarisk rätt och äta gott bröd till.
Det här är ett läsarrecept som inte är provlagat av Icakurirens matredaktion.
Det är blev månadens läsarrecept september 2001.