Du behöver

  • 2 dl vatten
  • 2 små morötter
  • 3 plommon, helst den söta sorten Victoria
  • 1 purjolök
  • 1 röd paprika
  • 1 gul paprika
  • 3 dl vatten
  • 1 msk olja
  • 3 dl couscous
  • finhackad persilja
  • Sås:
  • 2 dl matlagningsyoghurt
  • 1/2-1 dl sweet chilisås, beroende på hur stark man vill ha den
  • 1 pressad vitlöksklyfta
  • salt

Gör så här

1
Koka upp vattnet i en kastrull.

2

3
Skala under tiden morötterna och tärna dem i små bitar. Skala plommonen om skalet är tjockt, kärna ur dem och skär dem i tärningar. Strimla purjolöken.

4
Skölj, kärna ur och skär paprikorna i bitar.

5

6
Lägg grönsakerna i kastrullen och låt dem sjuda under lock ca 3 minuter, tills paprikorna har mjuknat med morötterna fortfarande har kvar ett visst tuggmotstånd.

7

8
Häll av vattnet och lägg över grönsakerna i en skål. Koka därefter upp vatten och olja i kastrullen. Tillsätt couscousen, rör om och låt stå under lock ca 5 minuter. Blanda couscousen med grönsakerna. Strö över finhackad persilja. Blanda samman såsen.

9

10
Bjud gärna ugnsstekt kyckling till, eller varför inte göra det till en vegetarisk rätt och äta gott bröd till.


Kommentar:
Det här är ett läsarrecept som inte är provlagat av Icakurirens matredaktion.

Det är blev månadens läsarrecept september 2001.

Portioner
4 portioner

Du behöver

    ingredients does not have any rows

Gör så här

instructions does not have any rows