Du behöver
- 1 dl gröna linser
- vatten
- 1 vitlöksklyfta, grovhackad
- 2 kvistar färsk timjan
- ca 150 g palsternacka
- ca 200 g morot
- salt
- 1 (ca 100 g) gul lök, finhackad
- olja
- ca 300 g skalad
- mandelpotatis
- 1 krm svartpeppar
- Cashewgrädde ca 4 1/2 dl (6-8 port):
- 200 g cashewnötter
- 3 1/2 dl vatten
- Senapssås 4-6 portioner:
- 3 msk söt, stark senap
- 1 msk strösocker
- 1 krm salt
- 1 krm vitpeppar
- 1 msk vinäger
- 1 dl olja
Gör så här
1
1. Koka linserna enligt anvisningarna på förpackningen tillsammans med vitlök och timjan.
2
2. Skiva rotsakerna tunt och längs med. Använd gärna en vass osthyvel.
3
3. Koka skivorna 15-20 min i lättsaltat vatten.
4
4. Fräs löken i olja.
5
5. Koka mandelpotatisen.
6
Mosa, salta, peppra och blanda med linser och lök.
7
6. Klä fyra lätt oljade portionsformar med palsternacka och morot.
8
7. Fördela moset.
9
8 Servera kupolerna uppstjälpta på tallrik.
10
Cashewgrädden:
11
Mixa ingredienserna till en krämig “grädde”.
12
Senapssåsen:
13
Blanda alla ingredienser utom oljan. När du är klar, vispa droppvis i oljan.
Du behöver
-
ingredients does not have any rows