Du behöver

  • 1 dl gröna linser
  • vatten
  • 1 vitlöksklyfta, grovhackad
  • 2 kvistar färsk timjan
  • ca 150 g palsternacka
  • ca 200 g morot
  • salt
  • 1 (ca 100 g) gul lök, finhackad
  • olja
  • ca 300 g skalad
  • mandelpotatis
  • 1 krm svartpeppar
  • Cashewgrädde ca 4 1/2 dl (6-8 port):
  • 200 g cashewnötter
  • 3 1/2 dl vatten
  • Senapssås 4-6 portioner:
  • 3 msk söt, stark senap
  • 1 msk strösocker
  • 1 krm salt
  • 1 krm vitpeppar
  • 1 msk vinäger
  • 1 dl olja

Gör så här

1
1. Koka linserna enligt anvisningarna på förpackningen tillsammans med vitlök och timjan.

2
2. Skiva rotsakerna tunt och längs med. Använd gärna en vass osthyvel.

3
3. Koka skivorna 15-20 min i lättsaltat vatten.

4
4. Fräs löken i olja.

5
5. Koka mandelpotatisen.

6
Mosa, salta, peppra och blanda med linser och lök.

7
6. Klä fyra lätt oljade portionsformar med palsternacka och morot.

8
7. Fördela moset.

9
8 Servera kupolerna uppstjälpta på tallrik.

10
Cashewgrädden:

11
Mixa ingredienserna till en krämig “grädde”.

12
Senapssåsen:

13
Blanda alla ingredienser utom oljan. När du är klar, vispa droppvis i oljan.

Portioner
4 portioner

Du behöver

    ingredients does not have any rows

Gör så här

instructions does not have any rows