Du behöver
- 4 st paprikor röd och gul
- 500 g mogna tomater
- 2 st lökar medelstora gula
- 2 st vitlöksklyftor
- 4 msk olivolja
- 4 msk vitvinsvinäger
- salt
- peppar nymalen
- 0.5 krm cayennepeppar
Gör så här
Ansa paprikorna och skär varje i fyra delar. Skålla, skala, klyfta och kärna ur tomaterna. Grovhacka fruktköttet. Skiva lök och vitlök tunt. Hetta upp olivoljan i en vid panna. Fräs löken genomskinlig. Tillsätt paprika och vitlök och fräs. Häll i vinäger och koka upp. Krydda. Blanda i tomaterna, sänk värmen, lägg på lock och sjud 15 minuter. Grönsakerna ska vara mjuka, inte mosiga. Serveras varm, ljummen eller kall till kaprisfocaccian.
Du behöver
-
ingredients does not have any rows
Välj bröd till som passar vid ev. allergi.