Du behöver

  • 4 st paprikor röd och gul
  • 500 g mogna tomater
  • 2 st lökar medelstora gula
  • 2 st vitlöksklyftor
  • 4 msk olivolja
  • 4 msk vitvinsvinäger
  • salt
  • peppar nymalen
  • 0.5 krm cayennepeppar

Gör så här

Ansa paprikorna och skär varje i fyra delar. Skålla, skala, klyfta och kärna ur tomaterna. Grovhacka fruktköttet. Skiva lök och vitlök tunt. Hetta upp olivoljan i en vid panna. Fräs löken genomskinlig. Tillsätt paprika och vitlök och fräs. Häll i vinäger och koka upp. Krydda. Blanda i tomaterna, sänk värmen, lägg på lock och sjud 15 minuter. Grönsakerna ska vara mjuka, inte mosiga. Serveras varm, ljummen eller kall till kaprisfocaccian.


Kommentar:
Välj bröd till som passar vid ev. allergi.

Portioner
4 portioner

Du behöver

    ingredients does not have any rows

Gör så här

instructions does not have any rows