Du behöver

  • 2 äggstora rödbetor
  • 2 morötter
  • 2 små knipplökar
  • 2 kvistar persilja
  • havssalt eller gourmetsalt
  • Persiljeklick:
  • 2 msk Lätt & Lagom med oliv
  • 1 msk finhackad persilja
  • 1 stänk tabasco
  • 1/2 krm salt eller doft av kajennpeppar

Gör så här

1
1. Gör persiljeklicken först: Rör samman Lätt & Lagom med persiljan. Smaka av med tabasco eller kajenn och salt.

2
2. Skär blasten av rödbetorna, men inte helt ner till betan. Spara de spädaste bladen och några stjälkar att hacka till garnering. Låt rotspetsen sitta kvar. Koka rödbetorna 20-30 minuter. Spola dem i kallvatten och skala dem medan de är ljumma.

3
3. Skala och koka morötterna 12-15 minuter. Spola av dem i kallvatten.

4
4. Skär skaften av lökarna lite upp från knölen. Spara friska skaft att skära i ringar att strö på tallrikarna. Koka lökarna 8-10 minuter i morötternas kokvatten. Spola av under kallvatten.

5
5. Fördela rotsakerna, klyv dem om så önskas, på varsin tallrik. Om grönsakerna hunnit kallna kan de snabbt värmas i mikron. Repa persilja över, hacka stjälkarna och strö över tillsammans med hackade rödbetsstjälkar och lökskaftringar. Servera med persiljeklick och ett saftigt grovt bröd.


Kommentar:
Välj bröd till som passar vid ev. allergi.