Du behöver

  • 2 st sprödbakade quornfiléer à 200 g med vitlök och örter, eller 4 naturella quornfiléer
  • 0.5 pkt örtkryddad sås kelda
  • 1 msk salvia eller 1 tsk torkad salvia

Ris:

1.5 dl fullkornsris
3 dl vatten
1 dl rödbeta finriven färsk

Gör så här

1
1. Lägg quornfiléerna frysta i sjudande sås i en liten kastrull. Såsen kan behöva spädas ut med lite vatten om den kokar in.

2
2. Sjud filéerna tills de är genomtinade, ca 8 minuter. Vänd dem efter halva tiden eftersom såsmängden inte täcker helt. Krydda med salvia när rätten är klar.

3
3. Koka riset enligt anvisning på förpackningen. Rör ner rödbetsstrimlor precis när riset är klart.


Kommentar:
Om du vill byta:
Quornfiléerna kan ersättas med kyckling- eller fläskfile.