Du behöver
- 2 st sprödbakade quornfiléer à 200 g med vitlök och örter, eller 4 naturella quornfiléer
- 0.5 pkt örtkryddad sås kelda
- 1 msk salvia eller 1 tsk torkad salvia
Ris:
1.5 dl fullkornsris
3 dl vatten
1 dl rödbeta finriven färsk
Gör så här
1
1. Lägg quornfiléerna frysta i sjudande sås i en liten kastrull. Såsen kan behöva spädas ut med lite vatten om den kokar in.
2
2. Sjud filéerna tills de är genomtinade, ca 8 minuter. Vänd dem efter halva tiden eftersom såsmängden inte täcker helt. Krydda med salvia när rätten är klar.
3
3. Koka riset enligt anvisning på förpackningen. Rör ner rödbetsstrimlor precis när riset är klart.
Om du vill byta:
Quornfiléerna kan ersättas med kyckling- eller fläskfile.