Du behöver
- 1 sommarkålhuvud
- 2 dl kokt ris (drygt 1/2 dl okokt)
- 500 g nötfärs
- 1 tsk salt
- ca 2 krm svartpeppar
- 1/2 finhackad röd paprika
- 1/2 dl hackad persilja
- 3 msk riven parmesanost
- 1-2 pressade vitlöksklyftor
- 1 liten finhackad gul lök
- 1-2 krm torkad oregano eller ca 1 tsk finhackad färsk
- 1 1/2 dl vatten
- 1 brk/pkt krossade tomater
- 1 tsk salt
Gör så här
1
Ta bort stocken på kålhuvudet och koka det lätt så att bladen mjuknar lite och kan lossas ett i taget.
2
Blanda det kokta kalla riset med nötfärs, salt och peppar. Rör i paprika, persilja, riven ost, pressad vitlök, hackad lök, oregano och vatten.
3
Sätt ugnen på 225 grader.
4
Lägg cirka 2 msk färs på varje kålblad, vik ihop till paket och lägg dem med skarven ner i en liten långpanna eller ugnssäker form. Häll över krossade tomater, blandade med salt och täck med ugnsfolie.
5
Sätt kåldolmarna i ugnen, där de ska stå cirka 40 minuter.
Du behöver
-
ingredients does not have any rows