Du behöver

  • 1 sommarkålhuvud
  • 2 dl kokt ris (drygt 1/2 dl okokt)
  • 500 g nötfärs
  • 1 tsk salt
  • ca 2 krm svartpeppar
  • 1/2 finhackad röd paprika
  • 1/2 dl hackad persilja
  • 3 msk riven parmesanost
  • 1-2 pressade vitlöksklyftor
  • 1 liten finhackad gul lök
  • 1-2 krm torkad oregano eller ca 1 tsk finhackad färsk
  • 1 1/2 dl vatten
  • 1 brk/pkt krossade tomater
  • 1 tsk salt

Gör så här

1
Ta bort stocken på kålhuvudet och koka det lätt så att bladen mjuknar lite och kan lossas ett i taget.

2
Blanda det kokta kalla riset med nötfärs, salt och peppar. Rör i paprika, persilja, riven ost, pressad vitlök, hackad lök, oregano och vatten.

3
Sätt ugnen på 225 grader.

4
Lägg cirka 2 msk färs på varje kålblad, vik ihop till paket och lägg dem med skarven ner i en liten långpanna eller ugnssäker form. Häll över krossade tomater, blandade med salt och täck med ugnsfolie.

5
Sätt kåldolmarna i ugnen, där de ska stå cirka 40 minuter.

Portioner
4 portioner

Du behöver

    ingredients does not have any rows

Gör så här

instructions does not have any rows