Du behöver

  • 400 g älgkött renskuret i 2-3 cm stora tärningar
  • 0.5 msk smör + 1 msk olja
  • 2 st morötter i slantar
  • 12 st smålökar hela
  • 0.5 msk olja
  • 0.5 dl rödvin
  • 2 dl älgbuljong (älg)buljong
  • 2 st lagerblad
  • 10 st enbär krossade
  • 0.5 tsk svartpeppar grovkrossad
  • 1 st timjan kvast färsk
  • salt ca 1 tsk

Gör så här

Välj fint kött som till exempel bitar från steken eller putskött från stekbiten. Bryn köttet i smör och olja. Lägg över i en kastrull. Fräs därefter morötter och smålök i olja i pannan och lägg tillsammans med köttet. Vispa ur pannan med vinet (då får det inte finnas något vidbränt i pannan som ger bränd smak på rätten) och häll över i grytan. Tillsätt buljong, lagerblad, enbär, peppar och timjan. Smaka av med salt. Sjud grytan tills kött och morötter är klara, cirka 20 minuter. Servera med skalkokt mandelpotatis.