Du behöver
- 400 g älgkött renskuret i 2-3 cm stora tärningar
- 0.5 msk smör + 1 msk olja
- 2 st morötter i slantar
- 12 st smålökar hela
- 0.5 msk olja
- 0.5 dl rödvin
- 2 dl älgbuljong (älg)buljong
- 2 st lagerblad
- 10 st enbär krossade
- 0.5 tsk svartpeppar grovkrossad
- 1 st timjan kvast färsk
- salt ca 1 tsk
Gör så här
Välj fint kött som till exempel bitar från steken eller putskött från stekbiten. Bryn köttet i smör och olja. Lägg över i en kastrull. Fräs därefter morötter och smålök i olja i pannan och lägg tillsammans med köttet. Vispa ur pannan med vinet (då får det inte finnas något vidbränt i pannan som ger bränd smak på rätten) och häll över i grytan. Tillsätt buljong, lagerblad, enbär, peppar och timjan. Smaka av med salt. Sjud grytan tills kött och morötter är klara, cirka 20 minuter. Servera med skalkokt mandelpotatis.