Du behöver

  • 6 medelstora knipp-morötter
  • 3-4 små palsternackor
  • 1 knippa färsk lök
  • 6 små potatisar
  • 1-2 vitlöksklyftor
  • 1-2 msk smör
  • salt
  • Till servering:
  • ca 1 liter färsk svamp eller 1 burk konserverad
  • 1 msk smör
  • salt, peppar
  • 1 förpackning Kelda ostsås

Gör så här

1
Skala morötter och palsternackor. Ansa lökarna och dela dem om de är stora. Skrapa eller skala potatisarna.

2
Skala och skiva vitlöksklyftorna. Fräs dem i matfettet i en traktörpanna.

3
Lägg i morot, palsternacka, lök och potatis. Låt alltsammans fräsa under lock tills rotsakerna är mjuka, ca 15 minuter. Känn med sticka. Skaka eller rör om försiktigt då och då.

4
Ansa och stek svampen i matfettet. Smaksätt den med salt och peppar. Värm under tiden såsen enligt anvisningen på förpackningen.

5
Bjud rotsakerna med ostsåsen och svampen.

Portioner
2 portioner

Du behöver

    ingredients does not have any rows

Gör så här

instructions does not have any rows