Du behöver
- 6 medelstora knipp-morötter
- 3-4 små palsternackor
- 1 knippa färsk lök
- 6 små potatisar
- 1-2 vitlöksklyftor
- 1-2 msk smör
- salt
- Till servering:
- ca 1 liter färsk svamp eller 1 burk konserverad
- 1 msk smör
- salt, peppar
- 1 förpackning Kelda ostsås
Gör så här
1
Skala morötter och palsternackor. Ansa lökarna och dela dem om de är stora. Skrapa eller skala potatisarna.
2
Skala och skiva vitlöksklyftorna. Fräs dem i matfettet i en traktörpanna.
3
Lägg i morot, palsternacka, lök och potatis. Låt alltsammans fräsa under lock tills rotsakerna är mjuka, ca 15 minuter. Känn med sticka. Skaka eller rör om försiktigt då och då.
4
Ansa och stek svampen i matfettet. Smaksätt den med salt och peppar. Värm under tiden såsen enligt anvisningen på förpackningen.
5
Bjud rotsakerna med ostsåsen och svampen.
Du behöver
-
ingredients does not have any rows