Du behöver

  • 1 st potatis
  • 1 st morot liten
  • 1 st röd lök
  • 1 st paprika liten röd
  • 1 msk olivolja
  • 1 /2-1 tsk garam masala
  • 1 /2 tsk curry
  • 8.5 dl vatten
  • 2 tärning grönsaksbuljong
  • 1.5 msk tomatpuré
  • 2 tsk kinesisk soja
  • salt (salt)

Till servering:

kött ca 250 g urbenat från 1

Gör så här

Skala och grovriv potatis och morot. Skala och hacka rödlöken. Kärna ur och strimla paprikan. Fräs alltsammans i olja i en rymlig kastrull med Garam masala och curry. Häll på vatten och tillsätt buljongtärningar, tomatpuré och soja. Smaksätt med lite salt om så behövs. Låt soppan koka under lock ca 15 minuter. Lägg ner kycklingköttet strax innan soppan är klar eller servera det separat direkt i sopptallrikarna.


Kommentar:
Den här soppan kan lätt varieras. Ersätt kycklingen med kassler – eller använd fisk eller skaldjur i stället för kött. Färsk fisk får sjuda med några minuter i slutet av soppans koktid och skaldjuren behöver bara hettas upp.
Smal mat!