Du behöver

  • 75 g spenat
  • 1 morot (100 g)
  • 1 msk smör eller margarin
  • 1 msk vetemjöl
  • 2 dl grönsaksbuljong
  • 1 dl mjölk
  • 1 dl riven stark ost
  • 1 krm salt, svartpeppar
  • 3/4 krm riven muskotnöt
  • Till serveringen:
  • 2 hårdkokta ägg
  • 100 g tunnskuren rökt skinka
  • färska timjankvistar

Gör så här

1
Tina spenaten i ett durkslag så att vattnet rinner av. Skala och tärna moroten mycket smått.

2
Smält smöret i en liten kastrull. Fräs morötterna i smöret 1-2 minuter på medelvärme. Rör ner mjölet så att det fördelar sig jämnt. Späd med grönsaksbuljongen och rör hela tiden medan såsen kokar upp. Koka såsen på svag värme cirka 8 minuter tills morotstärningarna är tuggvänliga. Mixa spenaten med mjölken till en mycket finfördelad massa. Använd stavmixer eller vanlig mixer. Finns ingen mixer – välj finhackad spenat och tillsätt den utan att mixa. Rör ner spenaten i såsen tillsammans med osten. Smaka av med salt, peppar och muskot. Skeda upp såsen på varsin varm tallrik och lägg dit skalade, halva ägg och skinkskivor. Bröd till.

Tillagningstid
20 minuter
Portioner
2 portioner

Du behöver

    ingredients does not have any rows

Gör så här

instructions does not have any rows