Du behöver

  • 25 g färsk ingefära
  • 2 st vitlöksklyftor
  • 2 st citrongräs
  • 3.5 st chilifrukt
  • 2 st limefrukt finrivet skal av
  • 100 g sockerärter
  • 1 st purjolök
  • 1 st röd paprika
  • 1 st paprika gul
  • 400 g laxfilé
  • 500 g räkor oskalade
  • olivolja
  • 400 ml kokosmjölk
  • 200 ml kokoskräm
  • 4 dl vatten
  • 1.5 st hönsbuljongtärning
  • 0.5 kruka färsk koriander
  • sesamolja

Gör så här

Skala ingefäran och riv den fint. Pressa vitlöksklyftorna. Ta bort de yttersta träiga bladen på citrongrässtängerna och _nhacka resten. Rensa bort kärnorna på chilifrukterna och finhacka dem. Strimla sockerärterna. Rensa och strimla purjolök och paprikor. Skär laxen i kuber. Skala räkorna. Hetta upp oljan i en kastrull. Fräs ingefära, vitlök, citrongräs och chilihack någon minut. Tillsätt kokosmjölken och -krämen med vattnet och buljongtärningarna. Låt det hela koka upp. Tillsätt grönsakerna och laxen och sjud soppan i 5 minuter. Smaka av med limeskal och hackad koriander. Trä räkorna på spett och stek dem hastigt i sesamoljan. Servera dem till soppan.