Du behöver

  • 6 st äggulor
  • 1 dl strösocker
  • 1 dl cachucha vit söt port
  • 1 st carambol
  • 2 st passionsfrukt
  • 4 st physalis
  • 1 bitar galiamelon
  • citronmeliss

Gör så här

1
Börja med att göra sabayonnen. Vispa äggulor och socker till en luftig massa i en bunke, häll i portvinet. Ställ bunken över en kastrull med hett vatten och vispa kraftigt i ca 20 min så att krämen blir tjock och pösig. Fortsätt att vispa tills krämen svalnat.

2
Dela passionsfrukten på mitten. Skär melonen i smala klyftor och skiva carambolen.

3
Gör en spegel av sabayonnen, lägg frukten ovanpå och garnera med citronmelissen.


Kommentar:
Ett recept komponerat av Bengt Jansson och Pia Jansson von Vultée.

Tillagningstid
20 minuter
Portioner
4 portioner

Du behöver

    ingredients does not have any rows

Gör så här

instructions does not have any rows