Du behöver

  • 2 dl matlagningsyoghurt
  • 1.5 st pressade vitlöksklyftor
  • 1.5 tsk vitvinsvinäger
  • 1.5 msk olivolja
  • 1 krm salt 1 krm svartpeppar
  • 2 st morötter smala, grovt rivna
  • 250 g kesella lätt
  • hackad persilja

Färsbiffar:

400 g nötfärs
vatten ca 1 dl
1 tsk salt 2 krm svartpeppar
1/2-1 tsk oregano

Att servera till:

klyftpotatis djupfryst

Gör så här

1
Blanda alla ingredienser till tsatsiki, strö över lite persilja och låt blandningen stå i kylen tills det är dags att äta.

2
Värm/stek klyftpotatis i ugnen enligt anvisning på förpackningen.

3
Rör ihop nötfärsen med vatten, salt, peppar och oregano. Forma små bulliga biffar och stek dem så att de får fin färg och blir genomstekta.