Du behöver

  • 0.5 st purjolök
  • 2 msk smör
  • 3 msk vetemjöl
  • 1 l vatten
  • 2 st buljongtärningar hönseller grönsaks
  • 3 dl ost lagrad riven
  • salt
  • 1 krm kajennpeppar
  • 1 dl matlagningsgrädde
  • 1 st broccoli stånd

Gör så här

1
Skölj och strimla purjolöken fint. Fräs den i smör i en gryta tills den mjuknar utan att ta färg. Rör ner mjölet och häll i buljongen. Låt soppan koka ett par minuter. Tillsätt ost, kryddor och grädde och låt soppan bli het utan att koka något mer.

2
Skär broccolistjälken i ganska små bitar så de kokar fort, och toppen i små buketter. Förväll dem bara ett par minuter, häll i durkslag och skölj med kallt vatten. Låt dem sedan bli varma i den färdiga soppan.