Du behöver

  • 4 st kycklingfileer
  • smör
  • 100 g svamp
  • 1 röd paprika
  • ca 10 cm purjolök
  • 2 dl grädde eller crème fraîche 1 msk mjöl
  • 1 st (grönsaks-)buljongtärning
  • 1,5 dl vatten
  • 1 st vitlöksklyfta
  • svartpeppar, salt
  • riven ost

Gör så här

1
Stek kycklingfileerna i smör,dela svampen, purjolöken i bitar smörstek en stund så att de mjuknar dela paprikan och lägg även detta på järnet en stund. Skiva ev. fileerna och lägg dem i eldfast form fördela svamp, purjolök samt paprika över. Gör en sås av grädde, (creme fraiche) buljongtärning, vatten, mjöl. Smaka av med kryddorna.

2
Häll såsen över fileerna strö över riven ost.

3
Sätt i ugn (225) tills osten smält och fått färg och att rätten är genomvarm.

4
Servera med potatis eller ris samt en god sallad.


Kommentar:
Det här är ett läsarrecept som inte är provlagat av Icakurirens matredaktion.