Du behöver
- 4 st kycklingfileer
- smör
- 100 g svamp
- 1 röd paprika
- ca 10 cm purjolök
- 2 dl grädde eller crème fraîche 1 msk mjöl
- 1 st (grönsaks-)buljongtärning
- 1,5 dl vatten
- 1 st vitlöksklyfta
- svartpeppar, salt
- riven ost
Gör så här
1
Stek kycklingfileerna i smör,dela svampen, purjolöken i bitar smörstek en stund så att de mjuknar dela paprikan och lägg även detta på järnet en stund. Skiva ev. fileerna och lägg dem i eldfast form fördela svamp, purjolök samt paprika över. Gör en sås av grädde, (creme fraiche) buljongtärning, vatten, mjöl. Smaka av med kryddorna.
2
Häll såsen över fileerna strö över riven ost.
3
Sätt i ugn (225) tills osten smält och fått färg och att rätten är genomvarm.
4
Servera med potatis eller ris samt en god sallad.
Det här är ett läsarrecept som inte är provlagat av Icakurirens matredaktion.