Du behöver

  • 2 stora kycklingklubbor
  • salt
  • vitpeppar
  • 120 g (1/2 pkt) halvtinat vilt- eller renskav
  • 2 msk messmör
  • 4-6 skivor bacon
  • smör eller olivolja till stekning
  • Sås:
  • 2 msk messmör
  • 2 dl grädde
  • Tillbehör:
  • 1 bakpotatis
  • 1 msk olivolja
  • salt
  • kajennpeppar
  • 1 röd chilifrukt
  • 2 klyftor vitlök

Gör så här

1
Klipp upp insidan av varje lår mellan höft och knä, ända in till benet. Lossa lårbenet från köttet med sax eller kniv och tag bort det. Känn efter så alla benflisor och broskbitar är borta. Salta och peppra köttet utan och innan.

2
Mixa renskav med messmör, 1/4 tsk salt och 1/2 krm peppar. Fördela smeten i den snittade, benfria delen, lägg ihop köttet runtom och sno bacon omkring.

3
Hetta upp fett i stekpannan och bryn klubban runt om. Sänk till svag värme, slå 1/2 dl vatten i stekpannan och låt puttra under lock cirka 20 minuter.

4
Sås:

5
Sjud messmör och grädde i en kastrull, smaka av med salt och peppar.

6
Tillbehören på tallriken är tunt skivad, sköljd bakpotatis sakta råstekt i olja med salt och kajennpeppar, skivad vitlök och urtagen, strimlad chilifrukt.


Kommentar:
Att dricka till:
Smakrikt rödvin med lång eftersmak höjer matglädjen, kanske argentinska Rafael, 66 kr (26527).