Du behöver
- 1 liten finhackad vitlöksklyfta
- 1 finhackad lök
- 2 msk finhackad korianderrot
- 100 g mager fläskfärs
- 1 medelstor hackad tomat
- 60 g finhackad ärter, gröna bönor eller hackad paprika
- 1 tsk socker
- 1 tsk peppar
- 1/2 msk fisksås
- 4 rättvispade ägg med 1 msk fisksås hackade färska korianderblad till garneringen.
Gör så här
Hetta upp oljan i en wok eller stekpanna och stek vitlöken gyllene. Tillsätt lök och korianderrot och stek under omröring i ytterligare en minut. Tillsätt fläskfärs och bryn den. Lägg sedan i tomat och grönsaker. Koka i flera minuter och krydda med socker. peppar och fisksås, smaka av och ta sedan bort från värmen. Hetta upp resten av oljan i en omelett eller stekpanna och häll i blandningen av ägg och fisksås. När omelletten börjar stena lägger du blandningen av fläskfärs och grönsaker i mitten och viker ihop omeletten. När omeletten undersida blivit gyllenbrun vänder du den på andra sidan.
Det här är ett läsarrecept som inte är provlagat av Icakurirens matredaktion.
Korianderrot kan vara svår att få tag på – då går det bra att utesluta den.