Du behöver

  • 1 liten finhackad vitlöksklyfta
  • 1 finhackad lök
  • 2 msk finhackad korianderrot
  • 100 g mager fläskfärs
  • 1 medelstor hackad tomat
  • 60 g finhackad ärter, gröna bönor eller hackad paprika
  • 1 tsk socker
  • 1 tsk peppar
  • 1/2 msk fisksås
  • 4 rättvispade ägg med 1 msk fisksås hackade färska korianderblad till garneringen.

Gör så här

Hetta upp oljan i en wok eller stekpanna och stek vitlöken gyllene. Tillsätt lök och korianderrot och stek under omröring i ytterligare en minut. Tillsätt fläskfärs och bryn den. Lägg sedan i tomat och grönsaker. Koka i flera minuter och krydda med socker. peppar och fisksås, smaka av och ta sedan bort från värmen. Hetta upp resten av oljan i en omelett eller stekpanna och häll i blandningen av ägg och fisksås. När omelletten börjar stena lägger du blandningen av fläskfärs och grönsaker i mitten och viker ihop omeletten. När omeletten undersida blivit gyllenbrun vänder du den på andra sidan.


Kommentar:
Det här är ett läsarrecept som inte är provlagat av Icakurirens matredaktion.
Korianderrot kan vara svår att få tag på – då går det bra att utesluta den.