Du behöver
- 1 kg grön gurka
- 1 tsk salt
- 1 dl gräddfil
- 1 dl crème fraîche
- 1-2 vitlöksklyftor
- ca 1/2 tsk nypressad citronsaft
- vitpeppar
- strösocker
- 1 knippa dill
- Att äta till:
- medelstora potatisar
- stekta kycklingklubbor
Gör så här
1
Skala gurkan. Riv den grovt, blanda den med saltet. Gurkrivet ska ligga cirka 10 minuter innan det får rinna av väl.
2
Blanda sedan rivet med gräddfil, crème fraîche, pressad vitlök, citronsaft, peppar och en nypa socker. Blanda till sist i klippt dill.
3
Välj medelstora potatisar. Baka dem i mikron. Är effekten 650 W tar det 10-12 minuter för potatisen att bli färdig.
4
Stek kycklingklubborna vackert bruna i stekpanna. Efterstek dem i mikron tills innertemperaturen är 85 grader, eller köttsaften klar och ofärgad.
Baka gärna potatisen i två omgångar. Den sista blir klar till ombjudningen.