Du behöver

  • 1 kg grön gurka
  • 1 tsk salt
  • 1 dl gräddfil
  • 1 dl crème fraîche
  • 1-2 vitlöksklyftor
  • ca 1/2 tsk nypressad citronsaft
  • vitpeppar
  • strösocker
  • 1 knippa dill
  • Att äta till:
  • medelstora potatisar
  • stekta kycklingklubbor

Gör så här

1
Skala gurkan. Riv den grovt, blanda den med saltet. Gurkrivet ska ligga cirka 10 minuter innan det får rinna av väl.

2
Blanda sedan rivet med gräddfil, crème fraîche, pressad vitlök, citronsaft, peppar och en nypa socker. Blanda till sist i klippt dill.

3
Välj medelstora potatisar. Baka dem i mikron. Är effekten 650 W tar det 10-12 minuter för potatisen att bli färdig.

4
Stek kycklingklubborna vackert bruna i stekpanna. Efterstek dem i mikron tills innertemperaturen är 85 grader, eller köttsaften klar och ofärgad.


Kommentar:
Baka gärna potatisen i två omgångar. Den sista blir klar till ombjudningen.