Du behöver
- 1 kg vitkål
- 1 hårdkokt ägg
- 1 knippa persilja
- 5 msk osötat ströbröd
- 3 msk smör/margarin
- Sås:
- 3 dl mjölk
- 1 1/2 msk vetemjöl
- 1 msk smör/margarin
- salt
- vitpeppar
- några kvistar citronmeliss
- Att äta till:
- 8 tunna (1/2 cm) kasslerskivor (kokt potatis)
Gör så här
1
Klyfta vitkålen och skär bort rotstocken. Lägg klyftorna i kokande saltat vatten och koka dem cirka 20 minuter. Låt dem rinna av, men håll dem varma.
2
Hacka ägg och persilja. Fräs ströbrödet guldbrunt i matfettet. Ta det från värmen och rör i ägghacket.
3
Vispa ihop mjölk och mjöl. Koka det till sås under omrörning. Tillsätt en klick matfett och persilja. Smaksätt med salt och vitpeppar.
4
Lägg upp vitkålen på fat. Häll över såsen och strö över bröd-äggblandningen. Garnera med citronmeliss. Ät bräckta kasslerskivor till, och potatis om du vill ha extra mättnad.