Du behöver

  • 1 kg vitkål
  • 1 hårdkokt ägg
  • 1 knippa persilja
  • 5 msk osötat ströbröd
  • 3 msk smör/margarin
  • Sås:
  • 3 dl mjölk
  • 1 1/2 msk vetemjöl
  • 1 msk smör/margarin
  • salt
  • vitpeppar
  • några kvistar citronmeliss
  • Att äta till:
  • 8 tunna (1/2 cm) kasslerskivor (kokt potatis)

Gör så här

1
Klyfta vitkålen och skär bort rotstocken. Lägg klyftorna i kokande saltat vatten och koka dem cirka 20 minuter. Låt dem rinna av, men håll dem varma.

2
Hacka ägg och persilja. Fräs ströbrödet guldbrunt i matfettet. Ta det från värmen och rör i ägghacket.

3
Vispa ihop mjölk och mjöl. Koka det till sås under omrörning. Tillsätt en klick matfett och persilja. Smaksätt med salt och vitpeppar.

4
Lägg upp vitkålen på fat. Häll över såsen och strö över bröd-äggblandningen. Garnera med citronmeliss. Ät bräckta kasslerskivor till, och potatis om du vill ha extra mättnad.