Du behöver

  • ca 1 kg tjockskuret revbensspjäll delat i korta ribbor
  • 1 1/2 tsk salt
  • 3/4 tsk malen vitpeppar
  • 5 dl köttbuljong (vatten+tärning)
  • 12 torkade aprikoser
  • Sås:
  • 4 dl sky
  • 1-2 msk soja
  • 1 dl grädde
  • 1 1/2 msk vetemjöl

Gör så här

1
Bryn ribborna i en stekpanna, salta och peppra. Lägg över dem i en stekgryta. Häll över buljongen. Koka upp och sjud under lock i 30 minuter. Blanda i aprikoser efter 15 minuter.

2
Mät upp skyn. Skaka samman grädde och mjöl och red av till en sås. Tillsätt sojan. Låt såsen sjuda 5 minuter. Servera till couscous med gurkmeja, sultanrussin och röd paprika.


Kommentar:
Klicka på länkarna nedan för fler spjäll med exotisk touch!