Du behöver
- ca 1 kg tjockskuret revbensspjäll delat i korta ribbor
- 1 1/2 tsk salt
- 3/4 tsk malen vitpeppar
- 5 dl köttbuljong (vatten+tärning)
- 12 torkade aprikoser
- Sås:
- 4 dl sky
- 1-2 msk soja
- 1 dl grädde
- 1 1/2 msk vetemjöl
Gör så här
1
Bryn ribborna i en stekpanna, salta och peppra. Lägg över dem i en stekgryta. Häll över buljongen. Koka upp och sjud under lock i 30 minuter. Blanda i aprikoser efter 15 minuter.
2
Mät upp skyn. Skaka samman grädde och mjöl och red av till en sås. Tillsätt sojan. Låt såsen sjuda 5 minuter. Servera till couscous med gurkmeja, sultanrussin och röd paprika.
Klicka på länkarna nedan för fler spjäll med exotisk touch!