Du behöver
- ca 1 kg potatis
- vatten, salt
- 2 dillkvistar
- 1-2 persikor eller nektariner
- 500 g färsk eller tinad torskfilé gärna grova bitar
- 3 välkryddade chorizokorvar (eller andra starka korvar)
- raspat skal av 1 limefrukt
- Sås:
- 2 dl crème fraîche
- saften av 1/2-1 limefrukt
- salt, kajennpeppar
Gör så här
1
Skala potatisen, koka upp den i en låg, vid kastrull med dillen, i saltat vatten som nätt och jämnt täcker.
2
Halvera, kärna ur och klyfta persikorna.
3
Dela fisken i 3 cm stora kuber, eller snurror om filéerna är tunnare. Längsskiva korvarna så tunt det går för att hålla ihop hela längden.
4
Vira en korvskiva runt varje fiskbit och fäst med tandpetare. Trä upp på träspett, omväxlande med fruktklyftorna.
5
När potatisen har kokat cirka 7 minuter läggs spetten över kastrullkanten för att ånga över det sjudande potatisvattnet. Lägg försiktigt locket ovanpå, bara träpinnarna ska sticka utanför. Potatis och fisk bör nu bli färdiga samtidigt.
6
Rör snabbt ihop såsingredienserna, smaka av till önskad mängd lime. Servera gärna potatisen pressad till spett och sås.