Du behöver

  • ca 1 kg potatis
  • vatten, salt
  • 2 dillkvistar
  • 1-2 persikor eller nektariner
  • 500 g färsk eller tinad torskfilé gärna grova bitar
  • 3 välkryddade chorizokorvar (eller andra starka korvar)
  • raspat skal av 1 limefrukt
  • Sås:
  • 2 dl crème fraîche
  • saften av 1/2-1 limefrukt
  • salt, kajennpeppar

Gör så här

1
Skala potatisen, koka upp den i en låg, vid kastrull med dillen, i saltat vatten som nätt och jämnt täcker.

2
Halvera, kärna ur och klyfta persikorna.

3
Dela fisken i 3 cm stora kuber, eller snurror om filéerna är tunnare. Längsskiva korvarna så tunt det går för att hålla ihop hela längden.

4
Vira en korvskiva runt varje fiskbit och fäst med tandpetare. Trä upp på träspett, omväxlande med fruktklyftorna.

5
När potatisen har kokat cirka 7 minuter läggs spetten över kastrullkanten för att ånga över det sjudande potatisvattnet. Lägg försiktigt locket ovanpå, bara träpinnarna ska sticka utanför. Potatis och fisk bör nu bli färdiga samtidigt.

6
Rör snabbt ihop såsingredienserna, smaka av till önskad mängd lime. Servera gärna potatisen pressad till spett och sås.