Du behöver

  • 1 st burk inläggningssill (420 g)
  • 3.5 st kokta kalla potatisar av fast sort, t ex bintje
  • 2 st äpplen skalade urkärnade
  • 2 st ättiksgurka
  • 1 st rödbetor (ca 800 g), inlagda
  • 3 dl gräddfil – att dosera lite i taget

Gör så här

1
Häll lagen från sillen, spola den i kallt vatten i sil och låt den rinna av. Finhacka först sillfiléerna och sedan samtliga övriga ingredienser i små, jämna bitar. (Skrapa samtidigt bort alla små irriterande kärnhusflagor från äpplena.)

2
För vartefter över allt hack i en stor bunke och blanda till sist om alltsammans varsamt, så att det inte blir mosigt. Så kan sillsalladen stå övertäckt i kylen under helgdagarna. Ta fram en, för varje ätgång, lagom del av hacket och blanda med så lite gräddfil att hacket precis bara binds ihop.


Kommentar:
Mer julsill hittar du om du klickar på länkarna!