Du behöver

  • 1 st aubergine liten
  • 2 st vitlöksklyftor
  • olivolja
  • 2 st gula lökar
  • 1 st purjolök
  • 3.5 st morötter
  • 1.5 st zucchini (squash)
  • 2.5 st potatis
  • 2.5 st majskolvar
  • grönsaksbuljong ca 6 dl
  • örtkrydda
  • 0.5 st citron skivad
  • 3.5 msk tomatpuré koncentrerad

Gör så här

1
Skiva auberginen och skär den i tärningar. Skala och skiva vitlöken. Stek auberginetärningarna guldgula i olja tillsammans med vitlöken och dra pannan av plattan.

2
Skala löken och skär i klyftor och skiva purjolöken. Skala och skiva morötterna, skär zucchinin i bitar och skala potatisen och skär den i klyftor. Skär majskolvarna i tjocka skivor tvärs över kolven, som när man skivar en korv.

3
Värm lite olja i en gryta, fräs löken mjuk några minuter och lägg sedan i auberginetärningarna. Lägg också i de andra grönsakerna, häll på buljongen och lägg i cirka 1 dl hackade blandade färska örtkryddor, till exempel timjan, rosmarin, salvia. Koka upp, sjud 5 minuter och lägg sedan också i några citronskivor.

4
Låt grönsakerna småkoka under lock 15-20 minuter tills de är mjuka. Vispa i tomatpurén och red eventuellt med 2 tsk idealmjöl som rörts ut i lite kallt vatten. Koka upp, strö över färska örtkryddor och servera.