Du behöver

  • 1 st salladshuvud roman eller isberg
  • 1 st rosésallad
  • 2 st lökar färska gula
  • 2 st tomater
  • 1.5 pkt bacon knaperstekt

Salladssås:

1 st ägg
1 st vitlöksklyfta
2 st ansjovisfiléer
1 dl majsolja
1 msk ansjovisspad
1 krm kajennpeppar
1 dl crème fraîche eller gräddfil

Gör så här

1
Skölj salladerna, låt dem rinna av väl och skär i strimlor eller riv i bitar. Strimla löken och skär tomaterna samt den knaperstekta baconen i mindre bitar. Varva allt i en stor skål eller direkt på tallrikar.

2
Koka ägget bara en minut och låt svalna. Gröp ur ägget och mixa tillsammans med vitlök och ansjovis. Tillsätt oljan lite i taget. Smaksätt med ansjovisspad och kajennpeppar. Rör sist i crème fraîche eller gräddfil.

3
Servera den krämiga såsen till salladen.