Du behöver

  • 2 ciabattabröd
  • eller 1 baguette
  • 1 liten aubergine
  • 1 1/2 tsk salt
  • 2 msk olivolja
  • 200 g fårost
  • 6 tomater
  • 1-2 vitlöksklyftor
  • 1 kvist färsk basilika

Gör så här

1
Börja med att marinera auberginen. Skiva den tunt och salta mellan skivorna. Lägg dem i en skål och droppa oljan över. Låt stå i en halvtimme. Vattna ur osten i kallt vatten så att den inte är så salt. Värm ugnen till 200 grader.

2
Dela tomaterna i halvor och peta bort kärnorna. Hacka dem grovt.

3
Dela bröden på längden. Rosta dem mycket lätt i ugnen. Gnid de rostade brödens ovansida med en delad vitlöksklyfta. Lägg på hälften av de hackade tomaterna. Torka av aubergineskivorna, dela dem i halvor om de är stora och lägg på skivorna, resten av tomathacket och bitar av fårosten. Ringla över lite olivolja.Sätt på grillelementet och grilla bröden snabbt i ugnen tills osten fått lite färg. Strö över färsk basilika.