Du behöver

  • 400 g vegfärs (finns bl a i hälsokostbutiker och välsorterade livsmedelsbutiker)
  • 1 msk matfett
  • 1 pressad vitlöksklyfta
  • 1 tsk sambael olek
  • 1 tsk tomatpuré
  • 2 tärnade tomater
  • 1 tärnad paprika
  • 1 dl majs
  • salt
  • 1 dl riven ost
  • 4 tortillabröd
  • 2 dl gräddfil

Gör så här

1
Fräs färsen smulig i matfettet. Tillsätt vitlök, sambael olek, tomatpuré, tomater och paprika. Fräs detta ett par minuter.Rör i majs och salta. Smaka eventuellt av med mer sambael olek. Späd med lite vatten om det behövs. Dra pannan av spisen och strö på osten.

2
Servera fyllningen i de värmda tortillabröden tillsammans med gräddfil.


Kommentar:
Det här är ett läsarrecept som inte är provlagat av Icakurirens matredaktion.