Du behöver

  • 450 g torskfilé
  • 1 msk vetemjöl
  • 0.5 tsk salt
  • 1 krm vitpeppar eller svartpeppar
  • 2 msk smör eller margarin
  • 1.5 msk persilja finhackad
  • 1.5 dl mjölk
  • 1 dl vispgrädde

Gör så här

1
Dela filéerna i serveringsstora bitar. Fryst fisk halvtinas först så att den går lätt att skära. Blanda mjöl, salt och peppar i en plastpåse. Lägg i fiskbitarna och skaka om dem. Smält smöret i en traktörpanna eller stekpanna på medelvärme. Det ska inte bli brunt.

2
Lägg i fiskbitarna med den vackraste sidan nedåt.

3
Stek dem ett par minuter, men inte så länge att ytan får färg. Vänd dem. Skaka samman persilja, mjölk och grädde. Häll blandningen över fisken.

4
Vicka lätt på pannan medan såsen värms upp, och skeda den över filéerna. Mjölet på fisken reder såsen, den ska vara tunn. Sjud fisken ett par minuter. Servera med pressad potatis.


Kommentar:
Detta recept från Skottland passar lika bra för vitling som för torsk.