Du behöver

  • 2 pkt bladspenat à 250 g
  • 1 burk kesella gourmet
  • 4 blad finhackad basilika
  • 3 msk riven parmesanost
  • 1 krm muskotnöt
  • 2 krm salt
  • 1 krm svartpeppar
  • 1 liten klyfta vitlök
  • 1/2-1 dl vetemjöl
  • Frityrsmet:
  • 2 ägg
  • 2 msk vetemjöl
  • 1 msk mjölk

Gör så här

1
Tina spenaten och krama ur allt vattnet. Grovhacka den. Blanda spenaten med kesella, kryddor och parmesan. Vitlöken ska pressas i, men använd endast lite av det pressade.

2
Forma 12 st bollar och vänd dem i vetemjölet uthällt på ett smörgåspapper.

3
Blanda frityrsmeten och täck spenatbullarna med smet. Fritera bullarna några minuter – i tre omgångar så att oljan inte blir för kall. Temperatur cirka 170 grader.

4
Servera ljumma eller kalla som plockmat eller till lunch.