Du behöver
- 1 glasburk (330 g) vit hel sparris
- 1 liter vÀtska (spad + vatten)
- 2 msk grönsaks- eller kycklingfond
- 2 msk vetemjöl
- 1 msk smör eller margarin
- salt
- vitpeppar
- kajennpeppar
- timjan, fÀrsk eller torkad
- 2 Àggulor + 1 dl vispgrÀdde
- krasse
Gör sÄ hÀr
1
HÀll spadet av sparrisen. Blanda spad med vatten i en kastrull. Rör ner fond och mjöl. Koka upp under omrörning. Koka 3 minuter. Vispa ner smör och smaka av med salt, peppar och timjan.
2
Dela sparrisen i mindre bitar och ljumma dem i mikron.
3
Vispa ihop Àggulor och grÀdde i en skÄl. Ta kastrullen av plattan och vispa ner redningen i en tunn strÄle. Soppan fÄr inte koka mer. Fördela den i tallrikar och lÀgg i sparrisen. Klipp rikligt med krasse över. Servera med smörgÄs med exempelvis sallat och leverpastej.