Du behöver

  • 1 glasburk (330 g) vit hel sparris
  • 1 liter vĂ€tska (spad + vatten)
  • 2 msk grönsaks- eller kycklingfond
  • 2 msk vetemjöl
  • 1 msk smör eller margarin
  • salt
  • vitpeppar
  • kajennpeppar
  • timjan, fĂ€rsk eller torkad
  • 2 Ă€ggulor + 1 dl vispgrĂ€dde
  • krasse

Gör sÄ hÀr

1
HÀll spadet av sparrisen. Blanda spad med vatten i en kastrull. Rör ner fond och mjöl. Koka upp under omrörning. Koka 3 minuter. Vispa ner smör och smaka av med salt, peppar och timjan.

2
Dela sparrisen i mindre bitar och ljumma dem i mikron.

3
Vispa ihop Àggulor och grÀdde i en skÄl. Ta kastrullen av plattan och vispa ner redningen i en tunn strÄle. Soppan fÄr inte koka mer. Fördela den i tallrikar och lÀgg i sparrisen. Klipp rikligt med krasse över. Servera med smörgÄs med exempelvis sallat och leverpastej.