Du behöver

  • 2 dl grötris
  • 3/4 tsk salt
  • 1 klyfta gul lök
  • 3 kryddnejlikor
  • 6 dl vatten
  • 4 rejäla alfoliebitar
  • ca 20 g smör
  • 600 g torskfilé, färsk eller tinad
  • salt
  • 1/4 gurka
  • 3-4 msk finklippt dill
  • 20 g smör

Gör så här

Blanda ris och salt i låg, vid kastrull med tättslutande lock. Lägg i en klyfta lök med några nejlikor istuckna. Koka upp. Sjud under lock på svag värme tills vattnet kokat in. Smöra under tiden ena sidan av foilearken, fördela fisken mitt på varje smörark, salta. Lägg hackad gurka och dill på varje fiskhög, klicka på lite smör och förslut foliepaketen ovanpå innehållet. När cirka 10 minuter av risets koktid återstår placeras fiskpaketen på riset, under locket. Se till att risvattnet kokar upp igen, sänk värmen och koka färdigt ris och fisk.