Du behöver

  • 1.5 l jordgubbar
  • 1.5 st apelsiner
  • 1 dl vispgrädde

Tårtbotten:

2 st ägg
2 dl strösocker
50 g margarin
1 dl mjölk
3 dl vetemjöl
1.5 tsk bakpulver
2 tsk vaniljsocker
10 st citronmelissblad

Gör så här

1
Vispa ägg och socker pösigt. Smält margarinet och slå i mjölken. Koka upp. Rör snabbt ner margarinmjölken i äggsmeten.

2
Blanda mjöl, bakpulver och vaniljsocker och rör ner i äggblandningen. Häll blandningen i en smord och bröad form. Grädda i 175 grader på nedre falsen i 35-40 minuter.

3
Låt kakan svalna och dela den i tre delar. Tag undan hälften av jordgubbarna till garnering och mosa resten. Blanda moset med saften av en eller två apelsiner och fördela över tårtbottnarna. Vispa grädden och bred den över kakan och på sidorna. Garnera med hela eller delade jordgubbar och citronmelissblad.