Du behöver
- 4 st äggvitor
- salt
- 2 dl strösocker
- 0.5 tsk rödvinsvinäger
- 1 msk potatismjöl
Garnering:
1 dl vinbärsgelé
3 dl vispgrädde
5.5 st passionsfrukt
1/2-1 l jordgubbar
Gör så här
1
Sätt ugnen på 130 grader (alltså mycket svag värme). Smöra och mjöla ett bakplåtspapper. Vispa äggvitorna tillsammans med lite salt till hårt skum. Tillsätt sockret successivt under vispningen. Tillsätt vinägern och potatismjölet. Bred ut smeten på pappret. Forma den till en rund kaka cirka 20 cm i diameter (7-8 cm hög).
2
Grädda i 1-1 1/2 timme. Stäng sedan av ugnen och låt kakan svalna i ugnen. Bred över vinbärsgelén i ett tunt lager. Vispa grädden och bred ut den över bottnen. Så kan tårtan sparas i kylen flera timmar. Garnera den i sista stund med urgröpt passionsfrukt och delade färska jordgubbar. Eller välj andra bär.
En kock i Melbourne i Australien blev förälskad i dansösen Anna Pavlova och uppkallade sin tårta efter henne.