Du behöver

  • 700 g lövbiff

Marinad:

0.5 dl soja (helst Kikkomans)
1 msk honung
sambal oelek
1 tsk malen ingefära
svartpeppar nymalen
2.5 st pressade vitlöksklyftor
1 dl olivolja

Grönsaker att ha till:

1 st purjolök späd
150 g haricots verts
minimajs ca 100 g
200 g champinjoner
1 bitar paprika röd och gul

Till stekning:

olivolja
2.5 msk vatten

Gör så här

1
Marinering: Dela köttet om det är mycket stora skivor. Vispa samman ingredienserna till marinaden. Lägg ner köttet, rör om och täck över. Låt köttet marineras minst 1-2 timmar.

2
Grönsakerna: Ansa och skär purjon i bitar. Dela bönorna och minimajsen. Ansa och dela champinjonerna. Strimla paprikan.

3
Stekning: Hetta upp en stekpanna ganska kraftigt. Tillsätt lite olja och fräs grönsakerna hastigt under omrörning tills de är mjuka utan att ha tappat all spänst. Ta upp dem och lägg i en serveringspanna, håll dem varma. Stek köttet hastigt i het stekpanna och lägg det sedan på grönsakerna.

4
Häll resten av marinaden och några matskedar vatten i stekpannan. Låt skyn koka ihop en aning och häll den över köttet.


Kommentar:
Servera gärna tillsammans med gorgonzola-endive. Exotisk glasscoupe som efterrätt.