Du behöver
- 1 st kålrot
- ruccolasallad eller annan smakrik sallad
- 2 st päron gröna
- 2 st avokado
- 50 g valnötter
Dressing:
75 g grönmögelost mild
1 dl yoghurt mild
2.5 msk hett vatten
svartpeppar
Gör så här
1
Skala och strimla kålroten i tunna strimlor. Koka upp i vatten som täcker. Låt koka någon minut. Kålroten ska ha kvar mycket spänst. Häll av vattnet. Bred ut salladsbladen på ett stort fat eller direkt på mattallrikarna. Lägg på strimlor av kålrot samt tunna klyftor päron.
2
Dela avokadorna i halvor och gröp ut köttet med en sked. Fördela avokadon över päronklyftorna. Rosta valnötterna i stekpannan.
3
Mosa/mixa ihop grönmögelost och yoghurt. Späd med vatten till en rinnande konsistens. Smaka av med svartpeppar. Ringla dressingen över salladen och strö över valnötterna.