Du behöver

1 botten:

100 g smör eller margarin
ägg
1.5 dl strösocker
2.5 dl vetemjöl
0.75 tsk kakao

Chokladmousse:

1.5 dl strösocker
äggulor
3 msk vatten
6 dl vispgrädde
250 g mörk choklad
0.5 tsk vaniljsocker
2 msk citruslikör

Garnering till 3 tårtor:

250 g mörk choklad
25 g kokosfett

Gör så här

1
Bottnar: Smält matfettet och låt det svalna.

2
Vispa ägg och socker mycket lätt. Vänd ner mjölet och det avsvalnade matfettet. Häll det mesta av smeten (spara cirka 3/4 dl) i en långpanna, 30×40 cm, klädd med bakplåtspapper. Bred ut smeten jämnt.

3
Blanda den sparade smeten (3/4 dl) med kakao. Fyll den i en spritspåse av till exempel smörgåspapper. Spritsa tunna ränder på snedden över den ljusa kaksmeten.

4
Grädda kakan mitt i 225 grader varm ugn cirka 5 minuter.

5
Lyft över kakan med papperet till ett galler. Låt den kallna. Dröjer det tills den ska skäras i bottnar och remsor, slå in den tätt i alfolie. Gör ytterligare 2 kakor.

6
Skär ut från botten 1: 2 runda kakor, 19 cm i diameter. Använd en tallrik som mall.

7
Skär ut från botten 2: 4 remsor, 6 cm breda, längs långsidan.

8
Skär ut från botten 3: 2 remsor, 6 cm breda, längs långsidan. Skär också ut 1 rund kaka, 19 cm i diameter, men för att få det att räcka måste kakan skarvas ihop av 2 delar.


Kommentar:
Med 12 bitar från varje tårta borde två tårtor räcka till 20 personer, men det ser generöst ut med tre.
En av många rätter i vår härliga bröllopsbuffé!