Du behöver

  • 400-500 g rimmat bogfläsk
    ca 100-150 g ost i skivor
    1 ägg
    1-2 dl ströbröd till panering
    2 msk margarin eller smör
    2 skalade äpplen
    Löksås:
    2 gula lökar i tunna skivor
    2 msk margarin eller smör
    2 msk vetemjöl
    4 dl mjölk
    1 tsk salt
    1 krm vitpepp

Gör så här

1
Lägg en ostskiva på varje bit fläsk och vik sedan ihop fläsket på mitten. Doppa fläsket i ägg och därefter i ströbröd och stek det i margarin eller smör tills färgen blir gyllenbrun.

2
Bryn löken i matfettet i en kastrull och strö över mjölet. Späd med mjölk och rör tills såsen kokar upp. Låt såsen koka 3-5 minuter och smaksätt sedan med salt och vitpeppar.

3
Skala och klyfta två äpplen och stek dem hastigt i lite smör i stekpannan som du stekte fläsket i.


Kommentar:
Om du vill ha mildare smak på löken kan du lägga lökskivorna i kallt, lättsaltat vatten cirka 20 minuter innan du gör såsen.