Du behöver

  • 8-12 kokta, kalla små färskpotatisar
  • 400 g grill- eller wienerkorv
  • cirka 1 decimeter färsk gurka
  • 2-3 tomater
  • 1/2-1 finhackad rödlök
  • hackad persilja
  • Dressing:
  • 1/2 dl olja + 1/2 dl vatten
  • 1/2 dl vinäger
  • 2-3 tsk osötad dijonsenap
  • 1 krm salt,
  • 1 krm svartpeppar

Gör så här

1
Bottna ett stort fat med skivad potatis. Skär korven i sneda, avlånga skivor och lägg ovanpå. Tärna gurkan smått, skär tomaterna i bitar och fördela på korvskivorna. Strö över hackad rödlök och persilja.

2
Skaka ihop allt till dressingen i glasburk med skruvlock och häll över salladen, att äta med grovt brytbröd till.