• Få icakuriren.se's nyhetsbrev

  Skriv upp dig på vårt nyhetsbrev för senaste informationen!

 • 7 måsten i Visby – det här vill du inte missa

  Bad, kullerstensgator och rosor – men också unika sevärdheter och massa historia. Visby har allt och lite till. Välkommen till Sveriges somrigaste stad!

  7 måsten i Visby – det här vill du inte missa
  Visbys ringmur är elva meter hög och är en av Europas äldsta.

  1. Gå runt ringmuren

  Nordeuropas bäst bevarade ringmur började byggas på 1200-talet och färdigställdes på 1300-talet. Man hinner se mycket under den knappt fyra kilometer långa promenaden runt Visby ringmur. Almedalen, strandpromenaden, böljande vackra Nordergravar och Östergravar och fina Palissaderna, och – förstås – alla Visby-karakteristiska torn och portar som leder in till stadens kärna.

  2. Glassmagasinet i hamnen

  Med sina 331 smaker är Glassmagasinet både Sveriges och Europas största glassbar. Slog upp portarna 1988 och har sedan dess blivit en institution på Gotland. Testa smaker som popcorn, sockervadd och Harry Potter. Glassmagasinet finns numera också i Pasadena i Los Angeles och går under namnet "Swedish Scoops".

  Kallis är stadens närmaste strand och lockar många badsugna under sommarhalvåret.

  3. Slappa på Kallis

  Sveriges mest kända strandklubb. Coola Kallbadhuset har blivit ett av Visbys mest populära tillhåll. När det är fint väder kryllar det av människor. Här finns en bra uteservering och en liten strandplätt med solsängar och palmer. Så mycket mer Medelhavskänsla går knappast att hitta i Sverige.

  4. Ta ett dopp

  För den som undrar – ja, man kan bada mitt i Visby. Vid Almedalen finns en liten strand. Fler badplatser finns vid Norderstrand, Gustavsvik och Snäckviken. Den bästa, största stranden i närheten av Visby är Tofta – ett par mil söder om staden.

  Botaniska trädgården anlades 1855 med ett stort sortiment av frukt- och parkträd, buskar, sparris och andra nyttoväxter.

  5. Botaniska trädgården

  Ligger innanför muren, och tack vare det skyddade läget har här skapats ett mikroklimat. Här trivs växter –hela 2 000 arter – som normalt inte tilltalas av det svenska klimatet. Missa inte det exotiska näsduksträdet och rosariet. Trädgården ligger längs med stranden och är gratis att besöka.

  6. Shoppa gotländska delikatesser och hantverk

  Visby kryllar av vackra och personliga butiker som säljer konst, hantverk och delikatesser. Gotländska fårskinn, te, saft, kryddor och keramik – här kan man shoppa vackra saker att ta med hem.

  7. Sitt på en uteservering

  Det finns mängder av mysiga uteserveringar i Visby. Ät färsk fisk eller gotländskt lamm. Eller varför inte testa den lokala delikatessen saffranspannkaka?


  Res till Visby med Viking Line – boka din resa här!  

  Visbys uteserveringar har något för alla.

 • Få icakuriren.se's nyhetsbrev

  Skriv upp dig på vårt nyhetsbrev för senaste informationen!