Därför förbjuder Hamburg kaffekapslar

Kaffekapslar är en mardröm när det kommer till återvinning. Det är orsaken till att staden Hamburg förbjuder dem på sina arbetsplatser, skriver sciencealert.com.

Trenden med kaffekapslar har varit enorm över hela världen. Snabbt gott kaffe utan massa bök, blev snabbt en succé.. Men enkelheten har ett pris och nu kommer ett rejält bakslag för konceptet. Kapslarna är gjorda av en blandning av plast och aluminium och är därför mycket svåra att återvinna, skriver Sciencealert.com. 

Den tyska storstaden Hamburg är först ut med att helt förbjuda användning av kaffekapslar inom sin offentliga sektor. 

Här är Sveriges första sockerfria restaurang

–  De här portionsförpackningarna orsakar onödig resursförbrukning som bidrar till mer skräp och innehåller dessutom miljöfarligt aluminium, säger Jan Dube, på miljö- och energiförvaltningen i Hamburg. 

Keurig som är världens största tillverkare av kaffepodar, sålde 2014 över 9,8 miljarder förpackningar, skriver Sciencealert.com.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top