Du behöver

    4 portioner:
  • 300 g spagetti
  • 4 vitlöksklyftor
  • 1 gul lök
  • 1 dl hackad persilja
  • 400 g körsbärstomater
  • 2 msk olivolja
  • 1 påse babyspenat, ca 175 g
  • 1 tsk chiliflakes
  • 1 citron
  • 250 g skalade räkor
  • 1 dl riven parmesanost
  • salt och peppar

Gör så här

1

Koka pastan enligt anvisningen på förpackningen. Spara 2 dl av pastavattnet.

2

Skala och hacka vitlök och lök och dela tomaterna. Fräs lök och vitlök i olja. Lägg i tomaterna och fräs en stund till.

3

Rör i spenat, chiliflakes, citronsaft och räkor och värm tills allt är varmt. Häll i pastavattnet.

4

Vänd i pasta och parmesanost och blanda om väl. Krydda med salt och peppar och servera gärna med extra parmesanost.