Du behöver
-
4 portioner
- 2 dl vetemjöl
- 1 tsk salt
- 2 krm svartpeppar
- 2 tsk paprikapulver
- 500 g minutfiléer
- 2 msk smör
- 1 gul lök
- 2 vitlöksklyftor, hackade
- 1 citron, skal och saft
- 2 dl soltorkade tomater i olja
- 1 tsk chiliflakes
- 1 grönsaksbuljongtärning
- 2 dl vatten
- 3 dl vispgrädde
- 1 kruka basilika
- 2 dl riven parmesanost Servering:
- basmatiris
- grön sparris, gärna bella verde
- citronskivor
Gör så här
1
Blanda vetemjöl med salt, peppar och paprikapulver. Dela varje kyckling i två bitar och vänd i mjöl.
2
Bryn kycklingen runt om i smör och ta upp ur stekpannan.
3
Skala och hacka lök och vitlök. Fräs löken mjuk och lägg sedan i vitlök, citronskal och -saft och strimlade tomater. Fräs i någon minut.
4
Krydda med chiliflakes. Tillsätt buljongtärning, vatten och grädde och koka upp. Lägg i kycklingen och koka i 5 minuter.
5
Rör i strimlad basilika, men spara lite till garnering. Lägg i parmesanosten och låt småkoka i 10 minuter.
6
Servering: Servera med ris, sparris och citronskivor.