Marry me chicken: Kyckling och soltorkade tomater i krämig sås

Vår variant på den trendiga rätten! Kycklingen får puttra klart i en krämig sås med smak av soltorkad tomat, parmesan och basilika. Vi serverar den med ris och kokt sparris.

Du behöver

    4 portioner
  • 2 dl vetemjöl
  • 1 tsk salt
  • 2 krm svartpeppar
  • 2 tsk paprikapulver
  • 500 g minutfiléer
  • 2 msk smör
  • 1 gul lök
  • 2 vitlöksklyftor, hackade
  • 1 citron, skal och saft
  • 2 dl soltorkade tomater i olja
  • 1 tsk chiliflakes
  • 1 grönsaksbuljongtärning
  • 2 dl vatten
  • 3 dl vispgrädde
  • 1 kruka basilika
  • 2 dl riven parmesanost
  • Servering:
  • basmatiris
  • grön sparris, gärna bella verde
  • citronskivor

Gör så här

1

Blanda vetemjöl med salt, peppar och paprikapulver. Dela varje kyckling i två bitar och vänd i mjöl.

2

Bryn kycklingen runt om i smör och ta upp ur stekpannan.

3

Skala och hacka lök och vitlök. Fräs löken mjuk och lägg sedan i vitlök, citronskal och -saft och strimlade tomater. Fräs i någon minut.

4

Krydda med chiliflakes. Tillsätt buljongtärning, vatten och grädde och koka upp. Lägg i kycklingen och koka i 5 minuter.

5

Rör i strimlad basilika, men spara lite till garnering. Lägg i parmesanosten och låt småkoka i 10 minuter.

6

Servering: Servera med ris, sparris och citronskivor.

Scroll to Top